+371 28144335  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
preces par 0,00 €
0
preces par 0,00 €
0

Cik omulīgi, kad vakarā savā pagalmā pļāpājat ar draugiem, bet degunu kutina vilinošs ceptas gaļas aromāts. KAMADO BONO grilā izceptā pārtika saglabājas sulīga un smaržīga. Turklāt, KAMADO BONO – īpašs grils, tas ir daudzfunkcionāls un ērts lietošanai. Lūk, dažas idejas, kuras varēsit īstenot, cepot KAMADO BONO grilā.

 

Tas ir pats vienkāršākais un visbiežāk pielietojamais cepšanas veids, kad pārtika tiek gatavota uz atvērtas uguns. Šis veids ir īpašs tādēļ, ka gaļas virsējais slānis skaisti apcepās un sulīgais cepetis pārklājas ar kraukšķīgu garoziņu.
Šādā veidā cepšanai piemērota maiga līdz 5 cm bieza gaļa bez kauliem, piem., gaļas cepeši, maltas gaļas izstrādājumi, vistas krūtiņa bez kauliem, kārtainās maizītes un kebabi.

Tā var cept arī zivs fileju, dārzeņus un citu ātri pagatavojamu pārtiku. Izmantojot šo grilu, varēsit baidīt uz atvērtas uguns izceptu spāņu paelju un ķīniešu ēdienus.
Grils KAMADO BONO ir sakonstruēts ļoti apķērīgi, pārtika cepas zem vāka, turklāt, jūs paši varēsit regulēt temperatūru ar gaisa vārstuļiem.

 

Visi zinām, cik grūti ir izcept lielākus gaļas gabalus, jo grūti noteikt, vai iekšpusē gaļa vēl nav izcepusies vai jau ir gatava. Netiešas cepšanas un grauzdēšanas funkcija ir vispiemērotākā lielāku putna gaļas un gaļas gabalu cepšanai, jo to pagatavošana prasa daudz laika. Tādai cepšanai izvēlieties biezākus gaļas gabaliņus (5 cm vai biezākus) vai gabaliņus ar kaulu, piemēram, vistas daļas. Plānāka gabaliņa virsējais slānis apgrauzdēsies, kamēr izcepsies vidus daļa.

Cepot lēnajā veidā, starp cepamo pārtiku un oglēm jānovieto speciāls paliktnis, kas pasargā pārtiku no klajas uguns. Pārtika cepas pateicoties uzkarsušajai gaisa plūsmai un siltumam, kuru notur KAMADO BONO grila sieniņas un vāks. Nebaidieties, tiešām nenāksies vairākas stundas pavadīt stāvot pie grila. Ar gaisa vārstuļiem izvēloties piemērotu pastāvīgu cepšanas temperatūru, varēsi to ilgi saglabāt, bet ogles gruzdēs pamazām, tādēļ tās nenāksies pastāvīgi uzraudzīt vai papildināt.

 

KAMADO BONO iepriecinās ne vien apgrauzdētas gaļiņas cienītājus. Šeit, pēc savas vecmāmiņas receptes, izcepsit pašas iejaukto maizi, rausi, brīnišķīgi gardus cepumus, pīrāgus, bērnu dievināto picu, plācenīšus vai smalkmaizītes. KAMADO BONO var lieliski kalpot kā tradicionālā mūra krāsns. Noslēpums slēpjas tajā, ka šis grils var ilgi

saglabāt vienmērīgu temperatūru, ļauj to precīzi regulēt un tam ir speciāli cepšanas rīki, piem., picas un cepumu cepšanas akmens. Tas viss Jums ļauj baudīt maizi un citus miltu izstrādājumu cepumus. Cepot, mitrums no maizes vai picas iedzeras cepšanas akmenī. Tā veidojas kraukšķīga, visīstākā maizes garoziņa, kādu neiegūsit, cepot cepeškrāsnī vai parastā krāsnī.

 

Kvalitatīvu, kūpinātu izstrādājumu veikali ir arvien mazāk. Reizēm tā ilgojamies pēc dūmiem smaržojošas zivs, šķiņķa. Protams, KAMADO BONO grils iespēj arī to. Kūpināšanas process ilgst vairākas stundas, bet, pagaršojot tādā veidā pagatavotus ēdienus, saprotam, ka bija vērts gaidīt. Šīs ilgās cepšanas rezultāts – sulīga, viegli atdalāma no kauliem, maiga un aromātiska, pēc koksnes un dūmiem smaržojoša, neatkārtojamas garšas gaļa. Pašsaprotami, ka KAMADO BONO grilā varēsit kūpināt ne vien sarkano gaļu. Jūsu viesi būs patīkami pārsteigti, nogaršojot Jūsu kūpināto zivi, tītara gaļu, sieru, dārzeņus.

Tādā veidā sagatavojot produktus, varēsit pagatavot neatkārtojamas uzkodas vai pamatēdienus. Kūpināšanas temperatūra svārstās no 107 līdz 135 °C. Lai varētu lepoties ar paša kūpinātiem izstrādājumiem, ir vien jāiemācās noregulēt nepieciešamo temperatūru ar gaisa vārstuļiem, bet visu darbu veiks Jūsu KAMADO BONO. Neaizmirstiet, ka šis grils var ilgi saglabāt nemainīgu temperatūru un tam nav nepieciešama pastāvīga uzraudzība. Speciālais grila paliktnis, kas pasargā pārtiku no klajas uguns, ir caurlaidīgs tikai siltumam un dūmiem, kas nepieciešami kūpināšanai. Starp citu, tādā veidā gatavojot pārtiku, tā nebūs jāapgriež uz citu pusi.